pondělí 30. ledna 2017

Moje grafické pokusy [22] - Zvonky za Hranou


Já jsem to nechtěla zveřejnit...vážně ne, protože vím, že sem pak nebudu mít co dávat, když si všechny náměty vyplýtvám pár dní po sobě...ALE PROSTĚ...!!

Ten pocit, když se vracíte unavení po osmi hodinách sezení ve škole...a všímáte si, jak jsou okolní lesy tak nádherně pokryté námrazou. Ten pocit, kdy místo toho, abyste odhodili batoh a šli se natáhnout do postele prostě vezmete mobil a jdete fotit..a ten pocit, kdy se vám les, který se snažíte zachytit, začne postupně měnit v místo ve vašem příběhu...♥

Nevím, jestli jste někdo ještě na starém blogu četl Hranu Temnoty a pamatujete si ji natolik, aby vám ten obrázek dával smysl, ale upřímně doufám, že se mezi vámi najde alespoň ten jeden, který si vzpomene! :)

Jak já mám teď chuť zase se k tomu příběhu vrátit...


Fotografii zvonečků mi s laskavým dovolením zapůjčila N. z blogu Small Muse, který je bohužel dlouhodobě neaktivní :'( , abych ji mohla s pomocí Photoshopu přidělat k lesu, protože když jsem vyrážela z domu, tak mě vůbec nenapadlo, že bych mohla něco takového potřebovat.

Program:
Adobe Photoshop CS5
 
Doba:  
Ani nestojí za řeč, šlo by si s tím vyhrát víc.

Hudební doprovod:

6 komentářů:

  1. Dostalas mě. Poprvé jsem viděla fotku, když si ji hodila na facebbok. Už ráno jsem čuměla jak puk. Dneska jsem otevřela blog jednou a užívala si pohled na fotku. A teď jsem ji otevřela potřetí. Absolutně totálně mě nenapadlo, že je to fotka dělaná ve Photoshopu. Nepoznala jsem to. Upřímně mě to ani nenapadlo a... prostě to nejde poznat Totálně ne :D Úžasná práce! Nechápu to, vůbec. Ale rozhodně víš, co děláš a stojí to za to.
    Na Hranu nezapomenu. Nejde to. A na co taky nejde zapomenout, jsou právě zvonečky. Nedávno jsem otevřela starší rubriku s fotkami objevila jsem v ní fotku, ke které jsem psala, že mi připomíná Hranu Temnoty. Vzpomínáš? Na 'zvonečky' z ledu zachycené o břeh potoka...
    Uf, neskutečně dobrý námět na příběh.
    Dovolím si jednu otázku - Když máš chuť to psát, proč se k tomu nevrátíš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: Zapomněla jsem dodat, že na něco takového skutečně narazit, na místě bych se asi složila. Víš jak :D Strachem bych se nejspíš zastavila až o vchodové dveře.

      Vymazat
    2. Děkuji, děkuji, děkuji!!! Fakt nejde poznat?? :O to mě samotnou udivuje, protože můj původní plán byl prostě to nějak udělat a vyzkoušet, jestli ty dvě fotky vůbec půjdou dohromady, no a pak už se mi nechtělo předělávat :D (dát si větší práci s ořezáváním atd..)

      Ne, nezapomněla! A myslím, že tu TVOJI fotku mám dokonce i někde uloženou, protože se mi tenkrát hrozně líbila! :)

      Proč se k tomu nevrátím no...co se týče HRANY, jsem momentálně zaseknutá na tom, že překopávám původní dějovou linku a snažím se ji posunout trošku..jiným směrem. Vím přibližně, jak by to mělo skončit, ale uvědomila jsem si, že to nemůžu provést tak, jak jsem to plánovala před lety. Čistě proto, že je to "divný a bez nějaké pořádné zápletky" :/
      Druhá věc, která mě snad mrzí ještě víc je, že momentálně nejsem schopná psát víc příběhů naráz, abyste z toho vy vůbec něco měli. OD už teď stojí zamrznuté v půlce první kapitoly, protože není kdy to psát :( (Příprava na SCIA udělala svoje a teď mě ke všemu ještě čeká dohánění četby, protože těch knížek mám sakra málo na to, že za 4 měsíce maturuju). Takže budu ráda, když se občas dostanu aspoň k tomu OD a Hranu rozjedu naplno až budu mít v klidu po maturitě :)

      Vymazat
  2. A mně právě napadlo, jestlis tam ty zvonečky nepřidělala až pak - ne že by to nevypadalo reálně, ale říkala jsem si - to jde ven se třemi zvonečky v kapse?! :D :D
    Zima je letos kouzelná :D
    Sice vyčerpávající, mrazivá, lehce děsivá, ale překrásná.
    Na Hranu temnoty si pamatuji. Trochu, ale pamatuji. :)
    Tys ji ale nedokončila, že? - Nebo ano, a já si to nepamatuji?
    Byla bych ráda, kdybych si to mohla dočíst :)

    Měj se krásně, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, to by asi bylo hodně divný :D :D Ale jestli bude letost ještě jednou takový mráz a sníh (jakože v to silně pochybuji :( ) tak doma nějaký zvonečky najdu a půjdu do vyfotit znovu a bez photoshopu.
      (A už sama sebe vidím, jak ve mě mrazí, jak ty zvonky budou strašidelně cinkat na kraji zamrzlýho lesa...doháje, proč já děsím samu sebe? :D)

      Je kouzelná! Nesnáším ty lidi kolem sebe, kteří si v jednom kuse jen stěžují, že chtějí jako (i když každou předchozí zimu brečeli, že není ani vločka...)

      Pamatuješ? To jsem moc ráda!! Ne, bohužel...nejdřív byla jedna verze, která vzápětí skončila přepsaná na verzi druhou...a ta se zasekla na 7. kapitole, protože jsem si uvědomila, že ten příběh takhle vést nechci...a momentálně existují asi 3 kapitoly (doufám už) finální verze, které už snad dokončím :D

      Po maturitě s tím zase začnu, slibuju :)

      Vymazat