středa 14. května 2014

Jak psát





"Jak psát?"  Opravdu na to existuje zaručený návod? Neexistuje. Nemůže existovat. Věřte mi, kdyby takové dílo skutečně existovalo, vymizela by ve světě literárních děl veškerá originalita a jedinečnost stylu psaní každého z nás.Tak o čem je tedy tato sekce?

Plánuji vytvořit sérii článků týkajících se psaní: různé rady, tipy, postřehy...a tak dále a tak dál :), které jsem za těch pět let, co píšu, tak nějak pochytala.
Nejsou tak úplně návody, rozhodně nechci vašemu psaní udávat přesný směr a myslím, že by mi za to nikdo ani nepoděkoval.

"Je to sice pitomost, ale překopu kvůli tomu svůj příběh, protože Vera napsala tam v tom a tom článku, že je to super, mega, děsně cool..." NE! Spíš se zastavit nad jednotlivými problémy, z vlastní zkušenosti poradit, co zlepšit a na co si případně dát pozor nebo čeho se vyvarovat úplně. Jednoduše vyjádřit vlastní názor na danou věc a zeptat se na ten váš.

Nejsem žádný profesionál! Tuhle věc jsem asi měla říct už úplně na začátku. Nevydala jsem knížku, nejsem slavná a v literárních soutěžích...tam po mnoha neúspěších už raději ani nepřispívám :D (no výborně, děláš si na sebe vážně skvělou reklamu, jen tak dál!)



ZPĚT do rubriky

2 komentáře:

  1. Neexistuje žádný zaručený návod, jak psát, ale existují lidi, kteří píší mají tolik zkušeností, které mohou poslat dál. To je na psaní tak kouzelné. :)
    Líbí se mi, jak jsi to roztřídila. Já sama jsem si taky vzala na triko obdobnou rubriku, ale hádám, že za tou tvou bude silně pokulhávat. :D
    Už se moc těším! :) Ráda čtu podobné články nebo rady v komentářích k příběhům, vždy si z nich aspoň hrstku vezmu. :)


    Eloran (http://thousand-lives.blog.cz/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherně řečeno! :) Líp to snad ani vyjádřit nejde
      Děkuji moc :)
      Obdobnou rubriku? Super! Taky ráda čtu různé "rady" na psaní od ostatních autorů, takže hned utíkám k tobě na blog, protože už se nemůžu dočkat, až si přečtu i něco od tebe. A že to za mnou bude pokulhávat? Ale prosímtě! :)

      Vymazat