neděle 27. července 2014

Moje grafické pokusy [2] - Bannery k STP - část 1 | My graphic attempts [2] - STP banners - part 2









 (Druhý pokus o zveřejnění. Strašně to blblo a tak jsem to musela smazat a zveřejnit znovu.)

Když už je na tom člověk tak špatně, že nedokáže napsat ani čárku, musí se realizovat jinde. V mém případě, v photoshopu a s grafikou. (pozn. co se týče psaní, jsem na tom už líp :) )

Plán byl takový, vytvořit si několik bannerů k rubrice "Světem tvůrčího psaní"
"Aaaaahh!, jeden už máš, tak na co dělat další ty idio-"
Především proto, že pokud jste aspoň jednou rozklikli ten rozcestník, museli jste si všimnout, že je to nějakým způsobem členěný. A protože chci jednotlivé části z této rubriky od sebe nějakým způsobem odlišit...:)

Vycházela jsem z původního námětu, který můžete vidět například ZDE, protože jsem ten motiv více méně chtěla zachovat (a zároveň jsem byla líná vymyslet něco novýho :D)

Zatím jich mám hotových šest (podle rozdělení: Děj, Postavy, Místo, Téma, Styl a Popis), ale mám rozpracované i další. A protože vypadalo fakt divně, dávat šest bannerů pod sebe, pro ukázku je to formou giffu :) (takže v o něco horší kvalitě)



  Program:
Adobe Photoshop CS5

Doba: asi1h
(průměrně 10 minut na jeden)

Hudební doprovod:
 League of Legends themes 


A dotaz na závěr - Napadlo mě, že bych ke každému grafickému článku přidala video s ukázkou, jak ta titulka nebo banner vlastně vznikala (Od prázdného souboru až po konečnou verzi)
Co si o tom myslíte vy?


(Pro zvěšení staší kliknout na obrázek)





10 komentářů:

  1. Chválím, bannery se moc povedly. Obdivuji Tvou trpělivost - mně by se asi šest bannerů vyrábět nechtělo. Možná tak dva, tři.. delší dobu bych se s tím asi patlat nedokázala. :D
    Reakce na dotaz: Určitě by bylo zajímavé přidat k článku video, jak jsi při výrobě postupovala. Myslím, že je to dobrý nápad. :) Ale podle mě je to zase trochu časově náročnější, dělat grafiku a zároveň i video. Nevím, jakým způsobem to chceš přesně dělat, tak se třeba mýlím. :) Každopádně Ti přeji hodně štěstí ve všem, co děláš, jak v grafice tak ve psaní. A jsem moc ráda, že s tím druhým už jsi na tom lépe. Těším se, až si od Tebe zase něco přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkuju! :)
      U mě je to přesně obráceně. Jsem schopná prosedět u photoshopu klidně celý odpoledne a nenudím se při tom! :) (když mám teda nějaký námět na to, co chci tvořit) Ono nejdýl trvá vyrobit ten první - vymyslet efekty, prokládání...a ostatní jsou už otom víceméně na jedno brdo, protože děláš více méně pořád to samý a ubíhá to rychlejc :) Nejtěší je vždycky najít dobrej obrázek...

      Točit video časově náročný rozhodně není a zároveň s grafikou to tak nedělám. :) Probíhá to asi takhle - Vyvořím obrázek, napíšu si bokem na papír postup, několikrát si to zkusím podle návodu vytvořit znovu a když si myslím, že to zvládnu bez zádrhelu, zapnu snímání obrazovky a tvořím "na ostro" :D Neumím si představit, kdybych natáčela zároveň kdy se teprve pokouším něco vytvořit :D

      Ještě jednou moc děkuju! A tobě taky hodně štěstí ve všem, co vytváříš!
      A s mým psaním...nevím, kdy se s něčím odvážím jít ven :D ale asi to bude trvat ještě dlouho :D

      Vymazat
  2. Ty bannery vypadají vážně skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Týjo, vůbec jsem nevěděla, že jsi se zase vrátila k blogování a ještě k tomu na blogspot.cz :) Až jak jsem rozklikla odkaz u komentáře na mojí povídku, tak to jsem moc ráda :)
    Dlouho jsem teďka byla neaktivní, takže jsem to asi nějak zazdila :D
    Jinak ty bannery jsou pěkné, postup by mě určitě zajímal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zpátky teprve asi měsíc, možná měsíc a půl :) Snažila jsem se tě nějak "zkontaktovat", ale ten odkaz, který jsem na tebe měla byl zrušený, takže jsem ani nevěděla, jestli ještě existuješ...a pak jsem tě náhodou našla přes Lillen :)
      Blog je na nic, strašně mi blbnul a nešly mě vůbec zobrazovat stránky. Takže byl blogspot jasná volba :D

      A moc děkuju! Jsem ráda, že se líbí! :)

      Vymazat
    2. Ahá, tak to jo :)
      No já jsem si právě tenkrát zrušila úplně celý účet a zakládala nový a Lilen byla tenkrát jediná aktivní, takže jsem jí dala kontakt :D Ale moc příspěvků tam zatím nemám, taky jsem teď jen tak napůl aktivní :D
      Ale blogspot je fajn, nemůžu si na něj stěžovat :)

      Vymazat
    3. Ahá :D Ale jsem hrozně ráda, že jsme se..znovushledali :D
      Já jich tu mám..17, zatím. To taky není nic moc (vzhledem ktomu, že většina z nich je jako rozcestníky v rubrikách atd, takže těch s nějakoou tématikou je ještě míň :D) Já jsem taky tak..napůl aktivní a bloguju víceéměě, kdy se mi chce -- občas bych u tvoření nových článků strávila celý den a občas sem na pár dnů ani nezavítám :D
      Jo, blogspot je skvělý. Párkrát jsem s ním sice měla problém, že mi něco nešlo, ale pořád je to oproti Blogu.cz nic :D

      Vymazat
  4. Waw si fakt šikovná :) Na grafiku už jaksi nemám nervy no :D Iba keď mi treba nové obálky.
    Už sa teším na ďalšie rady o písaní! :) Strašne super sa to čít.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju moc! :)
    Já to mám asi obráceně - ke grafice sedám jakmile nemám nervy na psaní :D (což je poslední dobou až moc často..:X :D)

    OdpovědětVymazat